MARTI, Ianuarie 8, 2011 14:03

Muzeul de Istorie - Bucuresti,Romania

Locatie: Bucuresti, Romania

Proiectant de specialitate: S.C. PROFESIONAL CONSTRUCT S.R.L.

 

Între anii 1894 - 1900, pe baza proiectului realizat de arhitectul român Alexandru SĂVULESCU, se construiește Palatul Poștelor din Calea Victoriei, nr.12.

Clădirea este ridicată pe vechiul amplasament al Hanului Constantin Vodă.

Din anul 1970 localul Poștei Române devine Muzeul de Istorie al Republicii Socialiste România.

În decursul anilor, după fiecare seism major, sau din alte  cauze mai puțin definite, au fost realizate intervenţii asupra structurii de rezistenţă care au schimbat in anumite zone, geometria în plan şi elevație, sistemul constructiv și rigiditățile diferitelor zone ale structurii de rezistență. După 1977, și în special, după 1990 toate intervențiile s-au realizat cu beton armat care agresează atât din punct de vedere structural cât și arhitectural imobilul.

Prin soluțiile pe care le-am propus în Expertiza Tehnică de mărire a capacitații portante la acțiuni seismice, se încearcă revenirea la geometria iniţială, pe cât este posibil arhitectural și structural și eliminarea încărcărilor permanente mari (planșee din beton armat, subpante)  introduse în structură fără un concept tehnic și fără a constitui o consolidare.

Pentru mărirea capacității portante generale s-a recomandat micșorarea masei construcției, îndepărtarea tuturor elementelor ce nu sunt de rezistență și nu mai sunt funcționale sau elementele structurale nou introduse ce nu pot fi justificate din punct de vedere tehnic.

In urma Expertizei Tehnice cladirea a fost incadrata in Clasa Rs II , în care se încadrează construcţiile care sub efectul cutremurului de proiectare poate suferi degradări structurale majore, dar la care pierderea stabilităţii este puţin probabilă.